Kilo almak kolay gibi dursa da, sağlıklı bir şekilde istenen kiloya ulaşmak oldukça zordur. Bu nedenle sıklıkla 1 ayda 10 kilo aldıran ilaçlar nelerdir gibi soruları sıklıkla sorar. Eğer kilo almada sorunlar yaşıyoransız, bunun arkasında yatan pek çok sebep olabilir. Doktorunuz ihtiyaçlarınızı ve kilo alamamanın arkasında yatan sebepleri inceleyerek, size bu kapsamda bir tedavi belirleyebilir.
Bu kapsamda kullanılabilecek çok sayıda ilaç vardır. Bunların her biri reçeteli bir şekilde kullanılmalı, doktor gözetimi olmadan alınmamalıdır. Hekiminizin belirttiği tedavinin dışına çıkılmamalı, bu kapsamda kullanılmalıdır.
Dolayısıyla 1 ayda 10 kilo aldıran ilaçlar arıyorsanız, kilo alamamanın nedenlerini bilmeniz ve sağlıklı şekilde nasıl kilo alabileceğinizi öğrenmeniz tavsiye edilir.
1 Ayda 10 Kilo Aldıran İlaçları kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız!
Neden Kilo Alınamaz?
Her ne kadar pek çok kişi tarafından bilinmese de kilo alamamak beraberinde bazı sağlık sorunlarını da getirir. Vücut ve etrafında mevcut olan yağ oranı yaşa, cinsiyete, fiziksel aktiitelerin yapılma sıklığına göre farklılık gösterir. Yağ oranı azaldığızaman kemik erimesi, halsizllik, sık sık hastalanma gibi durumlar meydana gelebilmektedir. Kilo alamama nedenleri genel anlamda şu şekildedir:
- Kişinin metabolizmasının hızlı şekilde çalışması neticesinde enerji tüketiminin fazla olması
- Bağırsaklarda parazit olması, tüketilen besinlerin vücut tarafından sindirilmesinin önüne geçebilmektedir. Böylece kilo alamama sorunları olabilmektedir.
- Tiroit hormonları ve böbreküstü bezlerinin fazla çalışması kilo alamama, zayıflık sebelerindendir.
- Yetersiz ve düzensiz bir şekilde beslenme, öğün aralarında uzun boşlukların olması ve iştahsızlık kilo alamama nedenleri arasındadır.
- Depresyon ve stres gibi psikolojik sorunlarda kilo alamamaya neden olabilmektedir.
- Sindirim ve dolaşım bozuklukları da kilo alamama nedenleri arasında bulunmaktadır.
- Anne babada iştahsızlık problemleri bulunuyorsa, çocuklara da bu durum yansıyabilmektedir.
- Şeker hastalığı kilo alamamaya yol açabilmektedir.
- Enfeksiyonel hastalıklar kilo alamama sorunlarına neden olabilmektedir.
Bu bakımdan kilo alamama nedenleri kişilere göre farklılık gösterebilmektedir. Doktorlar bu şikayet ile gelindiği zaman neden kilo alınamadığını da değerlendirerek bir tedavi yöntemi belirlemektedir.
1 Ayda 10 Kilo Aldıran İlaçlar
1 Ayda 10 Kilo Aldıran İlaçlar genellikle sağlıksızdır. Hızlı kilo alma yöntemleri sağlıksız olabileceği gibi kalıcı sonuçlar da vermeyebilir. Bu nedenle sağlıklı kilo nasıl alınır önemli bir konudur. Kilo almaya çalışan kişiler, günlük enerji ihtiyaçlarını giderebilmek için besin tüketimlerini ve porsiyon miktarlarını yükseltmek zorunda kalır. Zayıf kişilerin genellikle iştahsız olmaları zayıflama diyeti gerçekleştiren kişilere kıyasla beslenme planlamasında daha fazla çaba sarf etmelerine neden olabilmektedir.
Kilo alma diyeti yaparken, zayıflama gibi bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Zayıflığın altında bulunan neden diyet enerjisinin yetersizliği ise düzeltilebilir. Yaşa, fiziksel aktivite seviyesine ve boya göre doğru enerji içeren sağlıklı ve dengeli beslenme programları uygulanabilir.
Sık Sık Beslenme
Kilo alma yöntemleri arasında dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi sık sık beslenmelidir. Öğün sayıları hiçbir zaman gözden kaçırılmamalı, kaç öğün yaptığınıza dikkat edilmelidir. Mide hacmi yavaş yavaş bir şekilde arttırılmalıdır. Tek seferde yüksek porsiyon kullanmak yerine, küçük porsiyonlar ile öğünler düzenli şekilde planlanmalıdır. Minimum 3 ana öğün, 3 tane de ara öğün önerilebilir.
Yemekle Sıvı Tüketilmemesi
Kilo almak için yemeklerden önce ve yemek esnasında sıvı alınmamalıdır. Bu durum asıl enerji kaynağı olan besinleri tüketmek için yeterli alan kalmamasına neden olabilmektedir. Bu bakımdan yemek öncesi ve sıvı alınmamalıdır.
Ayrıca kilo alma programlarının ilk zamanlarında yemekle beraber çorba da içmeden kaçınılmalıdır. Yüksek hacimde düşük enerji sahibi olduğu için hızlı şekilde doymasına, böylece kilo almak için gereksim duyulan enerjiyi diğer besinlerden alınmasını engelleyebilmektedir.