Benim Güzel Meleğim Filmi Konusu ve Yorumları

0/5 Votes: 0
Report

Description

Benim Güzel Meleğim (My Fair Lady) filmi George Cukor tarafından 1964 yılında çekilen bir müzikaldir. Filmin başrol oyunculuğunu Audrey Hepburn ile Rex Harrison paylaşmaktadır. Filmin konusu George Bernard Shaw’ın Pygmalion adlı eserinden esinlenerek oluşturulmuştur. Benim Güzel Meleğim filmi hakkında YORUM yapabilirsiniz. Benim Güzel Meleğim Filmi hakkındaki yazımızda bol miktarda SPOİLER verilmiştir.

My Fair Lady 1964

Benim Güzel Meleğim Filmi Konusu

Audrey Hepburn, Eliza Doolittle adında fakir bir çiçekçi kızı canlandırır. Bu çiçekçi kız, çok kötü bir aksanla İngilizce konuşmaktadır ve günün birinde Henry Higgins adında bir ses bilimci ile karşılaşır. Bu karşılaşmada profesör genç kadına isterse daha iyi bir iş bulabilmesi ve daha çok para kazanması için ona yardım edebileceğini söyler. Bunun üzerine hayatını değiştirmek isteyen çiçekçi kız, profesörün evine gider ve bu kişiden konuşma dersleri almaya başlar.

myfairlady

Aldığı eğitim dışında, profesör genç kadının kıyafetlerinin de yenilenmesini ve çiçekçi kızın yepyeni bir görünüme bürünmesini talep eder. Bu süre zarfında profesörün evinde yaşamaya başlayan Eliza, öncelikle hizmetçiler tarafından yıkanır ve bütün eski eşyaları atılıp yerine yenileri alınır. Ancak eğitimi boyunca çok zorluk çeker ve gece gündüz harflerin düzgün okunuşu üzerine çalışır. Fakat Profesör Higgings çok acımasızdır ve genç kadın yapamadıkça ona yeni görevler verip onu daha çok zorlar.

My Fair Lady filmi

Uzun süren uğraşların sonunda Eliza hem dış görünüş olarak hem de konuşma şekli olarak büyük değişim geçirir. Fakat bu değişimin toplum içinde test edilmesi gerekir. Önce küçük sosyalleşmelerle işe başlayan Profesör, Eliza’yı annesinin vermiş oluğu bir davete götürür. Burada seçkin insanlar at yarışı izlemekte ve sohbet etmektedir. Eliza güzel görünümü ve zarifliğiyle insanların dikkatini çeker fakat belirli konular dışında konuşamadığı için insanlar tarafından garip karşılanır. At yarışı sırasında da kendisini tutamayıp eski haline dönmesi ve desteklediği at için herkesin içinde bağırması insanların tuhaf bakışlarına sebep olur. Bu durumun ardından profesör genç kadının başarısız olacağı düşüncesine kapılır. Çünkü önlerinde büyük bir sınav vardır. Eliza, seçkin kişilerin bulunacağı bir elçilik balosuna gidecektir ve onun için asıl görev insanları asil bir aileden geldiğine inandırmaktır. Böylece profesör arkadaşıyla girmiş olduğu iddiayı kazanacak ve en umutsuz insanı bile bir soylu gibi konuşturabileceğini kanıtlamış olacaktır.

My Fair Lady poster

Balo günü geldiğinde, Eliza şıklığı ve asaletiyle herkesi büyüler. Hatta Transilvanya Kraliçesi oğlu ile Eliza’nın dans etmesini ister ve buradaki insanlar Eliza’nın gerçek bir prenses olduğunu düşünürler. Bu zorlu görevi atlatan Profesör Higgins arkadaşıyla beraber zaferini kutlar. Fakat iki arkadaş da Eliza’yı tebrik etmeyi akıl edemez. Genç kadın, kendi çabalarının hiçe sayılıp Profesör Higgins’in durumu sadece kendi başarısı gibi göstermesine sinir olur ve evi terk eder.

Kısa bir süre sonra kızın peşinden giden Profesör Higgins, Eliza’yı kendi annesinin evinde bulur. Oğluna öğütler verip Eliza’yı haklı bulan kadın, bu ikilinin arasında oluşmaya başlayan duygusal yoğunluğun da farkına varmıştır. Uzun bir konuşmadan sonra bu ikili barışır ve Eliza profesör Higgins’in yanına dönmeyi kabul eder.

Benim Güzel Meleğim Filmi Teknik Detay:
Yönetmen: George Cukor
Senarist: Alan Jay Lerner, George Bernard Shaw
Oyuncular: Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway, Gladys Cooper
Orijinal ismi: My Fair Lady
Yıl: 1964

oscar

Akademi Ödülleri – 1964
En İyi Film – Jack L. Warner
En İyi Yönetmen – George Cukor
En İyi Erkek Oyuncu – Rex Harrison
En İyi Sinematografi – Harry Stradling
En İyi Ses – George R. Groves, Warner Brothers Studio
En İyi Orijinal Müzik – Andre Previn
En İyi Sanat Yönetmeni – Gene Allen, Cecil Beaton ve George James Hopkins
En İyi Kostüm – Cecil Beaton

Benim Güzel Meleğim Filmi Fragman:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *