Malumunuzdur ki, Türkiye’nin takdirini kazanmış ve kalitesini ispatlamış çok değerli bir sanatçımızdır. Onun sanatçı tarafının komedyenliğiyle ilişkilendirilmesi ne derece doğru peki? Ortada bir sanat varsa orada yapmacıklık olmamalı. Cem Yılmaz’ın son yıllarda üstlendiği projelerdeki duygusal yoğunluğu beklide hazretin yapay üslup kullanmayı reddetmesiyle alakalıdır. Sanatçı duygu üretemez, onun duyguları vardır ve bunlardan istifade ederek şaheserler yaratmak zorundadır. Benim samimi görüşüm, Cem Yılmaz’ın son yıllarda yaşadığı duygu değişimlerinin üstlendiği projelere yansıyor olması onun sağlam sanatçı kişiliğiyle ilgilidir.
Yüksel Aksu’nun yazıp yönettiği İftarlık Gazoz filmi, Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar’ın başrolleri paylaşmasıyla sinema tutkunlarının duygu yüklü anlar yaşamasını sağladı. Filmin bu yönünde etkili olan bir başka unsursa, zaman ve mekândır. 1980 öncesi yıllara ilgi duyan izleyicinin realizmden etkilenmemiş olması istisna sayılabilecek bir durum. Film hakkında çok fazla bilgi vermek, henüz izlememiş olan sinema tutkunlarınca hoş karşılanmayabilir. Filmi izlerseniz, kendinizi yaşanmışlığın içinde bulacağınızdan sanat anlayışınız ne denli düşük olursa olsun ders çıkarabileceğiniz ve hayata dair fikirler edinebileceğiniz bir yapıt olduğunu göreceksiniz.
Cem Yılmaz yaptığı filmlerde oyuncu kadrosunu sabit tutması sebebiyle eleştirilen bir sanatçı. Bir röportajında niçin hep Ozan Güven sorusunu, Ozan Güvenin sahnedeki uyumunun iyi olduğunu, aynı zamanda mükemmel bir oyuncu olduğunu söyleyerek cevaplamıştı. İftarlık Gazoz filminde de bu uyumun ne denli müthiş sağlandığına şahit olacağız. Usta-Çırak ilişkisine dair sergilenen sahnelerde Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar’ın paylaştığı sahneler izleyiciler tarafından sıkça tartışıldı. Sinema salonlarında duyguların en üst düzeye ulaştığı anlarda yine bu sahnelerdir.Filmdeki başarının yalnızca oyuncularda aranması doğru bir değerlendirme olmayacaktır.
Yüksel Aksu’nun yaşanmışlıktaki derin izlenimlerini aktarma başarısı, Türkiye’ye dair değerlerin dönemin perspektifiyle ele alınması gibi unsurlar göz önünde bulundurulursa Türk sinemasına kazandırılan bu filmin tanınmasında ve onaylanmasında her ne kadar Cem Yılmaz etkin olmuşsa da Yüksel Aksu’nun başarısı göz ardı edilmemeli. Oyuncu kadrosunun vaat ettiği başarı filmin bütçesinde olumlu sonuçlar doğurmuştur. Tümüyle profesyonel bir sanat çalışması ortaya çıktığı söylenebilir. Malumunuzdur ki sinema bütçeyle ilişkili bir sektör, bu unsurda göz önünde bulundurulduğunda filmin profesyonelliğini tartışmanın pek lüzumlu olmadığını görürüz.
Teknik Detay:
Yönetmen: Yüksel Aksu
Oyuncular: Berat Efe Parlar, Cem Yılmaz, Ümmü Putgül, Okan Avcı, Greta Fusco
Yapımcı: Elif Dağdeviren
Senaryo: Yüksel Aksu
Yapım Yılı: 2015
Vizyon:29 Ocak 2016
Ülke: ABD
Tür: Komedi
İftarlık Gazoz Filmi Hakkında YORUM Yapmayı Unutmayın…
İftarlık Gazoz Filmi Fragmanı:
https://www.youtube.com/watch?v=_pXr3c_OUXo
İftarlık Gazoz filmi nerede çekildi acaba nette gezdim bulamadım..
Muazzam bir film en azından kaybolmuş değerleri ,yardımlaşmayı, dinin farklı insanlar üzerindeki etkisini ,samimiyeti ,en güzel zamanların çocuklukta geçirildiğini hatırlatan bir film Türk sineması hakkettiği yere geliyor.
Filmin sonunda ağlayacağımı hiç tahmin bile etmezdim.Cem Yılmaz ve Efe baş rolde olmak üzere bütün oyuncular çok iyiydi.Herkese tavsiye ediyorum çok güzel bir film.
İftarlık gazoz filmini nereden izleyebilir..Hiç bir sitede yok.
Sonunun böyle olacaği aklımın ucundan geçmedi.
konusunu anlamadım pisikolojim bozuldu